Österledsbladet – April 2023

Äntligen har våren kommit och de lökar som planteras på höstens städ- och trädgårdsdag har börjat komma upp på våra innergårdar. För er som väntar på utemöblerna brukar dessa komma fram runt Valborg, då även våra gemensamma grillar ställs fram utanför skyddsrummet i 38:an. 

Bedömningen från den radonmätning som genomfördes i början av året har nu kommit och utifrån den har miljöförvaltningen på Uppsala kommun gjort bedömningen att radonhalterna i våra boendeutrymmen inte överstiger Strålsäkerhetsmyndighetens referensnivå (200 Bq/m3). 

Tele2 har under april uppgraderat bredbandet via deras fiber i våra hus och rör bredbandet som kan fås via koax-jacket i väggen som tidigare tillhörde ComHem. 

Den 7 maj kommer föreningen ordna en trädgårdsdag för att ta hand om våra gemensamma gårdar, trädgårdsmöbler och städa undan saker som förvaras i våra allmänna utrymmen. Alla medlemmar är välkomna att delta. 

Datumet för årets årsstämma är planerad till den 11 juni och kommer att hållas på innergården mellan husen. Kallelse och handlingarna delas ut till samtliga medlemmar vid månadsskiftet april/maj. Vill du ta del av kallelse och handlingar digitalt? 

Maila styrelsen senast 30 april så skickar vi handlingarna digitalt i samband med utdelning. 

Vid reparation av en av våra tvättmaskiner informerades styrelsen om att det fanns stora mängder tvättmedelsrester i våra maskiner till följd av användning av mycket tvättmedel. Styrelsen vill därför uppmana medlemmarna om att försöka använda mindre tvättmedel för att hjälpa till och spara på tvättmaskinerna. Maskinerna kommer framåt även rengöras med ättika månadsvis, vilket sköts av styrelsen. 

Glöm inte att gå med i föreningens Facebookgrupp eller prenumerera på uppdateringar på hemsidan via mail. 

Med vänliga hälsningar

Styrelsen i BRF Österled