Österledsbladet – Mars 2023

Under våren (jan-april) genomförs en radonmätning i föreningen. Information om resultatet kommer när analyserna är klara. Styrelsen vill tacka samtliga medlemmar som hjälper till med radonmätningen. 

Under början av året har vi återigen haft inbrott i ett källarförråd. Vi ber därför samtliga medlemmar att hjälpa till med att se till att dörrar går igen ordentligt och att vara extra vaksamma om något inte ser rätt ut. 

I tvättstugan i 38:an har de två gamla tvättmaskinerna bytts ut till två nya då de gamla maskinernas livslängd tagit slut. De nya maskinernas tvättprogram har initialt en längre  tvättid än på tidigare maskiner, men tiden justeras under programmens gång.

Strax efter installationen av de nya tvättmaskinerna gick tyvärr torkskåpen sönder i båda tvättstugorna. Efter konsultation kommer torkskåpet i 38:an att repareras, torkskåpet i 66:an bedöms dock ha mött sin livslängd. Styrelsen ser över möjliga åtgärder för detta och hänvisar så länge till torkrum och torktumlaren, alternativt torkskåpet i 38:an.

Som vi alla vet har det ekonomiska läget i Sverige och omvärlden förändrats en del den senaste tiden. Styrelsen vill informera medlemmarna om att den ekonomiska situationen även har påverkat föreningen och till viss del begränsar styrelsens arbete. Styrelsen arbetar i nuläget med att kartlägga föreningens kommande kostnader, projekt och underhåll för att på rätt sätt kunna hantera de ekonomiska påföljderna och se till att föreningen kan behålla en fortsatt god ekonomi framåt. Därav kan styrelsen komma att behöva längre tid på sig för vissa åtgärder eller avvakta vissa beslut, exempelvis beslut gällande inköp av nytt torkskåp i 66:an. Vi hoppas ni kan ha förståelse och tålamod med detta. Styrelsen har som mål att presentera en bredare plan för föreningens ekonomi under årsstämman, som planeras till början av juni.

Vi vill påminna om att inga föremål får förvaras i gångarna utanför förråden. Utifrån brandsäkerhet behöver gångar och trapphus hållas fria för att underlätta utrymning och minska risken för att branden sprider sig. Dessutom är det av vikt för att brandkår och ambulans enkelt ska kunna att ta sig fram. Tillsammans kan vi hjälpas åt och skydda varandra mot brand! 

Föreningen har nu även en grupp på Facebook – scanna QR-koden på tavlan i trapphuset eller sök på BRF Österled. Frågor till styrelsen och felanmälningar skickas fortsättningsvis till brfosterled@gmail.com och kommer inte att hanteras via Facebook. Prenumerera gärna på uppdateringar från hemsidan (brfosterled.wordpress.com/) via mail – anmäl din mailadress längst ner i panelen till höger.

Med vänliga hälsningar

Styrelsen i BRF Österled